Search
Close this search box.

XII TAKMIČENJE UČAČA KUR'ANA

XII Takmičenje učača Kur'ana

U srijedu, 27.11.2019. godine u školskom amfiteatru održano je tradicionalno takmičenje u učenju Kur'ana Časnog. Kao i do sada, učenici su se takmičili u dvije kategorije, tilawet sa tengimom i hifz određenih sura iz 28. džuza.
Nakon što je predsjednik komisije, hafiz Abdulkadir Kadrić, napravio određeni uvod i predstavio sam tok i propozicije, takmičenje je moglo početi. Pored hfz. Abdulkadira u komisiji su bili profesori, hafizi Benis Topalović i Zijad Dervić, koji zaista nisu imali nimalo lagan zadatak s obzirom na to da su se učenici odlično pripremili. Sekretar komisije je bio prof. Selmedin Smajić.
Od ukupno 17 učenika, koliko ih je učestvovalo na ovogodišnjem takmičenju, najbolji su bili:
Tilawet sa tengimom:
1. mjesto LUŽIĆ ELDŽAD, IIIa
2. mjesto GORALIJA NERMIN, IVa
3. mjesto UZUNOVIĆ ISMAIL, IIa
Hifz:
1. mjesto DERVIĆ AJDIN, IIIa
2. mjesto DURMIĆ FATIMA, IIIb
3. mjesto BEČIROVIĆ ADNAN, IIIa
Možemo vidjeti da su ove godine dominirali učenici trećeg razreda, a čast ostalih su spasili Nermin i Ismail osvojivši drugo i treće mjesto u tilawetu.
Na samom kraju, najboljima su diplome i novčane nagrade dodijelili pomoćnici direktora Medrese, prof. Dženan Rezaković i mr. Amela Numanagić.
Čestitamo svim takmičarima, posebno pobjednicima, i nadamo se da će sljedeće takmičenje biti još masovnije i uspješnije.

 

Za dodatne fotografije posjetite našu fb stranicu.