Search
Close this search box.

“Zovemo te Gospodaru” u Duisburgu

Facebook
Twitter
LinkedIn

duisburg_2017Hor Medrese “Osman-ef. Redžović” je u periodu od 3. do 6. marta 2017. godine gostovao je u Njemačkoj, na tradicionalnom programu koji zajednički organiziraju džemati Essen, Oberhausen, Duisburg i Mülheim.
Večer Kur'ana, ilahija i kasida “Zovemo te Gospodaru” održana je u prelijepom ambijentu Stadthalle Duisburg-Walsum koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.
Odlomke iz Kur'ana su učili naši hafizi Nijaz i Adisa Aganhodžić, te hafiz Abdullah Kapo iz Tuzle i hafiz Nijaz Malagić iz Sarajeva. Prigodno predavanje održao je hafiz dr. Mevludin Dizdarević iz Zenice. Hor pod vođstvom profesora Edina Fazlića je izveo prigodan program ilahija i kasida. Prisutnima se u ime organizatora obratio Džemal ef. Hasandić, imam u džematu Essen, a direktor Dženan Handžić je uz prigodnu prezentaciju govorio o Medresi i zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.
Hor i profesori Medrese na čelu sa direktorom imali su zadovoljstvo nastupati pred veoma zahvalnom publikom, uz izvanrednu organizaciju kojom je skup propraćen.
Spomenimo da su tokom priredbe putem sergije prikupljena značajna sredstva koja su uplaćena u Fond za stipendiranje učenika Medrese.
Koristimo priliku da se našim domaćinima još jednom zahvalimo na iskrenom gostoprimstvu koje smo osjetili, kao i na prilici da predstavimo našu školu.

[envira-gallery id="707"]