Search
Close this search box.

Završena ovogodišnja Ljetna škola islama “Mala medresa 2014”

Svečanim programom u izvedbi polaznika, te dodjelom diploma i priznanja, u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog završena je ovogodišnja Ljetna škola islama, “Mala medresa 2014”, projekat koji su zajednički organizirali Islamska zajednica Sjeverne Amerike i Medresa „Osman ef. Redžović“.

Proteklih 15 dana koliko je trajao ovaj značajan projekat, polaznici su imali svakodnevnu nastavu, predavanja, radionice, dok su poslijepodnevni sati korišteni za vannastavne aktivnosti i izlete, pa su tako ovogodišnji polaznici Ljetne škole, a radi se o mladim Bošnjacima iz SAD-a, posjetili Visoko, Sarajevo, Mostar, Potočare i Srebrenicu.

Na kraju su se mladim polaznicima „Male medrese“ obratili direktor medrese Dženan Handžić i glavni imam za Sjevernu Ameriku mr. Sabahudin ef. Ćeman, koji su istaknuli kako je ovo projekat koji ima ogroman značaj za našu dijasporu i kako se nadaju da će svake godine sve veći broj naših djevojaka i mladića iz dijaspore da pohađa ovu ljetnu školu i na taj način održava vezu sa domovinom.