Search
Close this search box.

Takmičenje u konverzaciji na arapskom jeziku

Facebook
Twitter
LinkedIn

arapski 0

U ponedjeljak, 21.04. tekuće godine sa početkom u 17h u prostorijama školskog amfiteatra je održano takmičenje u konverzaciji na arapskom jeziku. Takmičilo se ukupno sedam takmičara. Takmičari su izvlačili kartice na kojima su bila pitanja. Osnovno pitanje za sve takmičare je bilo predstavljanje  na arapskom jeziku. Nakon toga takmičari su stupali u razgovor sa voditeljem arapskog dijela programa, Abdulahom Hadžikadunićem (učenik III razreda koji je dugo godina proveo u Jordanu). Sve to je pratila i kontrolisala tročlana komisija u sastavu:
1.    Prof. Suad Smailhodžić
2.    Hfz. Benis Topalović
3.    Hfz. Zijad Dervić

Takmičenje je učenjem ašereta otvorio Ibrahim Bilčević, učenik drugog razreda. Na početku prisutnima se obratio prof. Dženan Handžić, direktor škole. On se zahvalio na prisustvu, poželio sreću takmičarima i izrazio nadu de će se u budućnosti održavati više takmičenja ovog tipa. Nakon direktora, obratio nam se i prof. Hfz. Zijad Dervić koji nas je upoznao sa osnovama i pravilima takmičenju. Uslijedio je takmičarski dio. Po završetku takmičenja učenice četvrtog razreda( Kurjaković Emina, Osmanović Hava, Kruško Senada, Plećan Emina, Selimović Emina i Mušija Amra) su odigrale predstavu na arapskom jeziku. Učenice su zaista odradile sjajan posao. Poslije predstave, Merjem Silajdžić i Amina Kozlić su pokazale kako je lijepa arapska poezija. I na samom kraju, prisutnima se obratio gost predavač prof. dr. hfz. Munir Mujić prigodnim predavanjem. On je govorio o historijskoj važnosti arapskog jezika za Bošnjake i bošnjačku povijest. U međuvremenu, komisija je sumirala rezultate te se pristupilo proglašenju pobjednika.

Pobjednici su:
1.    Nudžejma Hazić III-b
2.    Amina Fejzić III-b
3.    Rifat Bilčević III-a

Pobjednicima čestitamo na sjajnim rezultatima i uloženom trudu. Nadamo se da će i u budućnosti ostvariti slične rezultate. Takmičenje je zaista bilo sjajno i uživali smo.

Sulejman Lužić II-a
Halid Lužić II-a

arapski 1

 

arapski 2

 

arapski 3

 

arapski 4