Search
Close this search box.

Studijska posjeta Livnu i Splitu

Facebook
Twitter
LinkedIn

split 2017Pored mnoštva obaveza koje proljeće donosi u svaku školu, a posebno u Medresu, danas (8. april 2017.)  su njeni zaposlenici organizirali jednodnevnu posjetu Splitu. Prva stanica ovog kratkog ali veoma sadržajnog putovanja bilo je Livno. Goste iz Medrese u gradskoj džamiji Ćurčinici dočekali su glavni imam Dževad ef. Hadžić sa predsjednikom Medžlisa, te bračnim parom Mahirom i Šejlom Kevrić, inače imamom i muallimom Ćurčinice.
Upriličeno je druženje, obilazak džamije i prostorija Medžlisa, te posjeta džamiji na Begluku i izvoru Duman. Dževad ef i Mahir ef. su govorili o mnogobrojnim i raznovrsnim aktivnostima koje realiziraju i po kojima je ovaj medžlis već odavno prepoznatljiv kao model uspješne organizacije rada.
Oko 15 sati ekipa je stigla na konačnu destinaciju, u Split.
Splitski imam Vahid ef. Hadžić je radi prisustva 9. konferenciji islamske omladine Hrvatske bio odsutan iz Splita, ali Jasmin Mehić, član Izvršnog odbora Džemata Split i vrijedan džematlija, skupa sa suprugom bio je izvanredan domaćin. Nakon namaza i druženja te upoznavanja sa džematom i njegovim prostorijama uz vještog domaćina Jasmina gosti su obišli znamenitosti Splita, te se u večernjim satima uputili ka Visokom.
Ovo je prilika da se u ime gostiju zahvalimo domaćinima na gostoprimstvu i izrazimo zadovoljstvo što smo se još jednom osvjedočili kako islamsko bratstvo i zajednica povezuju ljude i omogućavaju im nova iskustva i saradnju.