Search
Close this search box.

Saradnja sa Uredom za hatabet, da'vu i misijsko djelovanje

Facebook
Twitter
LinkedIn

meho_sljivo_2017U utorak, 7.3.2017., Medresu je posjetio mr. Meho ef. Šljivo, šef Ureda za hatabet, da'vu i misijsko djelovanje pri Rijasetu IZ u BiH.
Mr. Šljivo posjetio je Medresu radi susreta sa članovima sekcije Hatabet i profesorima koji vode ovu sekciju koja je počela sa radom ove školske godine i naišla na veliko interesovanje učenika.
Članovi sekcije Abdulkadir Mlivić, Abdulah Spahić i Ajla Trebo su održali predavanja koja su pripremili pod mentorstvom svojih profesora. Gost je je pohvalio njihove nastupe i prokomentirao ih, uz savjete kako da svoja javna obraćanja učine još boljim.
Mr. Šljivo se nakon uvodnih predavanja članova sekcije obratio prisutnim i održao kraće, ali vrlo poučno predavanje o tome kako pisati i kako se usmeno obraćati na javnim skupovima. Ukazao im je na važnost dobre pripreme pred nastup, koju će postići stalnim čitanjem, prije svega školskih lektira, a zatim knjiga odabranih uz pomoć svojih profesora koje će odrediti njihov intelektualni put i pomoću kojih će njihov rad u budućnosti biti prepoznatljiv i originalan. Također, na vrlo slikovit način sa mnogo primjera im je ukazao na potrebu da govore o aktuelnim temama koje su bliske onima kojima se obraćaju. Potcrtao je važnost pismene pripreme za obraćanje, koju ne treba čitati, nego koristiti kao podsjetnik.
Bilo je ovo zaista korisno druženje koje će učenicima mnogo pomoći u njihovim javnim nastupima, kao i u pisanju budućih radova.
Zahvaljujemo se mr. Šljivi i nadamo se da je ovo samo početak saradnje Medrese i Ureda na čijem je čelu.