Search
Close this search box.

Ejup Ganić: Svetimo im se školujući našu djecu

ejup ganic posjetaU subotu, 25. februara 2013. godine, u zvaničnoj posjeti Medresi boravio je akademik prof. dr. Ejup Ganić. Tom prilikom obratio se đacima prigodnim predavanjem u kojem je istakao značaj obrazovanja općenito, a posebno škola poput Medrese za budućnost naše domovine i našeg naroda.
Akademik Ganić iskoristio je ovu priliku i da obiđe kompleks Medrese, te izrazio veliko zadovoljstvo uvjetima u kojima se školuju đaci naše škole.

U svom obraćanju osvrnuo se na vrijeme agresije i svoju ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine. Sjetio se tih teških dana i svog druženja sa Alijom Izetbegovićem.

– Jednom me neki od evropskih novinara nakon masakra na Markalama upitao: “Šta će biti vaša osveta?” Odgovorio sam mu: “Školovaćemo djecu!” – rekao je Ganić, te istakao kako škole poput medrese spadaju među najcjenjenije u svijetu. S obzirom na važnost odluke o nastavku školovanja za budućnost svakog čovjeka, pozvao je maturante da dođu u posjetu SSST univerzitetu čiji je vlasnik.

– Ništa nije tako snažno kao ideja i volja. Ako se budemo dobro obrazovali obezbijedit ćemo budućnost državi. Treba biti optimista, pogledajte samo koliko je ova zemlja imala heroja kad joj je to bilo najpotrebnije – zaključio je svoje obraćanje Ganić.