Search
Close this search box.

Završena još jedna “MALA MEDRESA”

ZAVRŠENA JOŠ JEDNA “MALA MEDRESA”

U nedjelju, 14.7.2019. godine, spuštena je zavjesa na još jednu, vrlo uspješnu Ljetnu školu islama, “Mala medresa 2019”. U amfiteatru Medrese “Osman ef. Redžović” u Visokom dodijeljena su uvjerenja i diplome za 54 polaznika 7. po redu “Male medrese”. Novitet u ovogodišnjem programu jeste da su diplome dodijeljene za osnovni stepen, onima koji su prvi put polaznici Ljetne škole, i za napredni stepen, onima koji su ranije već bili sa nama. Na početku programa prisutnima se obratio direktor Medrese, mr. Dženan Handžić koji je još jednom istakao važnost ovog projekta i posvećenost osoblja Medrese da projekat i dalje napreduje. Zahvalio se svim učesnicima, roditeljima, kao i svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji istog. Prisutnima se obratio i dr. Muaz ef. Redžić, izaslanik Muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, dr. Sabahudin ef. Ćemana, koji je zbog vrlo važnih obaveza u Americi bio spriječena da prisustvuje ovom događaju. Dr. Redžić je kazao kako je “Mala medresa” najvažniji i najuspješniji projekat Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, te se zahvalio domaćinima i organizatorima ovog programa poželivši im sreću i uspjeh u daljem radu. Svečanosti je prisustvovao i Vehid ef. Arnaut, Šef Ureda za zekat Rijaseta IZ u BiH, koji je na kraju programa proučio dovu.
U toku samog programa, a prije dodjele diploma, imali smo priliku vidjeti dio onoga što su naši polaznici naučili ove godine. Učili su Kur'an, ilahije, recitovali patriotske pjesme, čitali radove koje su sami napisali, što je izazvalo posebne emocije kod njihovih roditelja, zatim su se takmičili u učenju ezana, itd. Sve to su pripremali sa svojim profesorima i profesoricama koje ovdje želimo posebno spomenuti:
mr. Amela Numanagić, koordinator projekta i profesorica Fikha,
Dženan Rezaković, prof. Fikha,
hfz. Zijad Dervić, prof. Uvoda u Kur'an,
hfz. Nijaz Aganhodžić, prof. Akaida,
Emir Uzunalić, prof. Historije Bosne,
Alma Murtić, prof. Bosanskog jezika i
Evelina Lemeš, prof. Bosanskog jezika.
U poslijepodnevnim i večernjim satima sa učesnicima su bili profesori Miralem Dedić, hfz. Haris Delić, Anisa Ohran i Amina Čišija. Također, velike zasluge za uspjeh ovogodišnjeg programa idu bivšim i sadašnjim učenicima Medrese koji su sve vrijeme bili tu, a to su Harun Alijagić, Nedim Lemeš, Nermin Goralija, Velid Kečić, Adna Husika i Aida Mujić, kao i učesnici-koordinatori iz Sjeverne Amerike, Dalia Džekić i Ammar Ćeman. Veliki trud u pripremi i organizaciji prije početka programa uložio je i Alija Džekić, koordinator “Male medrese” u Sjevernoj Americi.
Na kraju, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da Ljetna škola bude prepoznatljiv brend ICNAB-a, ali i Medrese “Osman ef. Redžović”, i nadamo se da će sljedeće godine biti još uspješnija.

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.