Search
Close this search box.

Yasmin Hussein: Student activism and Community Service in the U.S.

Facebook
Twitter
LinkedIn

yasmin-husseinVjersko-prosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednica u BiH u saradnji sa Američkom ambasadom u Sarajevu organizirala je predavanje čiji je  domaćin bila Medresa “Osman-ef. Redžović”.
Predavanje upriličeno za učenike visočke medrese, te Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Karađoz-begove medrese iz Mostara i Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva održala je Yasmin Hussein, koordinatorica Programa za mlade lidere Muslimanskog vijeća za odnose s javnošću.

Diplomirala je na Univerzitetu Atlantik na Floridi, stekavši stručno zvanje Bakalaureat za oblast Interkulturalna i organizacijska komunikacija, uz dopunsku kvalifikaciju iz Historije nezapadnih zemalja. Trenutno dovršava postdiplomski studij iz oblasti Interkulturalne, kulturalne i retoričke komunikacije.
Predavanje i diskusija na temu
Student activism and Community Service in the U.S.“ održano je u amfiteatru Medrese “Osman-ef. Redžović” u subotu, 1. oktobra 2011. godine sa početkom u 11 sati i 30 minuta. Gđica Hussein je za veoma kratko vrijeme uspjela ostvariti kontakt sa prisutnim i probuditi njihov interes za temu, te se razvila ugodna i zanimljiva diskusija sa mnogo učesnika.

Prema protokolu delegacija Američke ambasade u Sarajevu na čelu sa gđom Sunshine Ison, atašeicom za kulturu i obrazovanje, sastala se sa direktorom visočke medrese i njegovim najbližim saradnicima, te se detaljnije upoznala sa njenim radom.

 

yasmin_hussein_1

yasmin_hussein_2