Search
Close this search box.

XIII TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA ZA UČENIKE MEDRESA

XIII Takmičenje iz Engleskog jezika za učenike Medrese

U ponedjeljak, 04.11.2019., Medresa “Osman ef. Redžović” je bila domaćin XIII po redu takmičenja iz Engleskog jezika za maturante bosanskohercegovačkih medresa. Pored 6 medrese iz BiH, učestvovali su i predstavnici Medrese Gazi Isa beg iz Novog Pazara.
Našu školu su pod mentorstvom profesorice Amele Šahinović predstavljali Dženeta Baković, Usama Husić i Kenan Mušinbegović, koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mjesto sa 92 boda. Uz Kenana, treće mjesto su osvojile i Basila Međedović (Novi pazar) i Nudžejma Salkić (Tuzla). Drugoplasirani su sa 93 boda bili Jusuf Ševkić (Travnik), Adela Skomorac (Travnik) i Nasir Nezić (Tuzla). Prvo mjesto sa 94 boda osvojila je Amina Kadić (Travnik). Po ovim rezultatima možemo vidjeti koliko je ovogodišnje takmičenje bilo zanimljivo i neizvjesno.
U ekipnom plasmanu prvo mjesto su osvojili učenici Elči Ibrahim pašine medrese iz Travnika, drugo mjesto je pripalo predstavnicima Behram begove medrese iz Tuzle, dok su trećeplasirani bili učenici Karađoz begove medrese iz Mostara.

 

Za dodatne fotografije posjetite našu fb stranicu.