Search
Close this search box.

Vrijedan dar industrije mesa “Semić” Medresi

pandaOd početka februara vozni park Medrese “Osman-ef. Redžović” bogatiiji je za još jedno vozilo. Zasluga je to Esada Semića, direktora i vlasnika industrije mesa “Semić” iz Visokog, koji je za potrebe školskog ekonomata darovao teretno vozilo Fiat Panda.

Generacije učenika medrese sjećaju se teretnog Vokswagenovog kombija, popularnog “Žuće”. Prevalio je Žućo u svojih petnaest medresanskih godina svašta preko svojih limenih “leđa”. Medresa je bila u izgradnji, gradila se infrastruktura, a nerijetko je znao poslužiti i za prijevoz sportista ili takmičara do željezničke stanice ili do grada. Godine i kilometri su ostavili traga na njemu i bilo je krajnje vrijeme da dobije zamjenu ili pomoćnika. To se početkom februara i dogodilo, zahvaljujući gospodinu Esadu Semiću koji se odlučio darovati Medresi Fiat Pandu.

– Medresa je ponos našeg kraja. Veoma poštujem sve što je ovaj vrijedni kolektiv dosada učinio za generacije mladih ljudi koji se školuju u Medresi. Zato smo uvijek bili uz vas u vašim projektima, a i u budućnosti možete računati na nas – rekao je u svojoj kratkoj izjavi za naš portal direktor Semić. Novoimenovani direktor Medrese Dženan Handžić istakao je kako se u ekonomatu Medrese odavno osjećala potreba za manjim teretnim vozilom čijom će se upotrebom znatno smanjiti troškovi goriva i putarine. U znak zahvalnosti industriji mesa “Semić” uručena je levha, rad kaligrafa Hazima Numanagića.

panda