Search
Close this search box.

Turnir u nogometu za učenike osnovnih škola Općine Visoko

TURNIR U NOGOMETU ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA OPĆINE VISOKO

U četvrtak, 22.11.2018. godine, u školskoj sali održan je turnir u futsalu za učenike osnovnih škola sa područja Općine Visoko. Turnir je protekao u Fair Play-u, a učenici su pokazali zavidan nivo znanja i spremnosti. Iako je rezultat bio u drugom planu, morali smo izabrati najbolje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Prvo mjesto su osvojili učenici OŠ “Safvet-beg Bašagić”, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, a trećeplasirani su bili učenici OŠ “Kulin Ban”. Nagradu za Fair Play je dobila ekipa OŠ “Alija Nametak”, Buci.
Za najboljeg golmana proglašen je Sanin Lemeš, OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, Gračanica, dok su najbolji strijelac i igrač Said Prolaz i Hamza Hadžimehanović iz OŠ “Safvet-beg Bašaggić”, Visoko. Pored pehara, diploma i priznanja, pobjednička ekipa je dobila i specijalnu nagradu. Naime, u saradnji sa našim prijateljima iz FK Sarajevo dobili su VIP ulaznice za utakmicu Sarajeva protiv NK Čelik, nakon koje će imati priliku družiti se i slikati sa igračima.
Zahvaljujemo se svim učesnicima ovog turnira, kao i njihovim nastavnicima koji su doprinijeli da ovaj događaj protekne u zaista lijepoj atmosferi.

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.

 

Godišnjica Turhan Emin begovog vakufa.
Ustikolina i Foča, 22.11.2018.
Članovi historijske sekcije i izborne nastave iz Historije i Geografije.

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.