Search
Close this search box.

SRETAN NAM DAN DRŽAVNOSTI

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sretan nam dan državnosti

U utorak, 26.11.2019. godine, u amfiteatru Medrese održana je svečana akademija kojom smo obilježili Dan državnosti jedine nam domovine.
Nakon intoniranja državne himne i proučenog odlomka iz Kur'ana, prisutne je poselamio direktor, mr. Dženan Handžić. U svom obraćanju, direktor je čestitao Dan državnosti, te istakao važnost podsjećanja na ovaj značajan datum. Također, najavio je i ostale sadržaje koji nas očekuju u sklopu Sedmice bosanske kulture u narednim danima.
Uslijedio je program koji su sa svojim profesorima pripremili naši učenici, članovi horske, recitatorske i historijske sekcije, a na samom kraju smo imali priliku vidjeti dio rezultata istraživanja na srednjovjekovnom Čajangradu, koje je prezentirao voditelj istraživanja mr. Tarik Silajdžić.
Učenik druge generacije naše škole, mr. Emir Isović je predstavio mogući izgled starog grada, i kako bi on trebao izgledati kada dođe do njegovog obnavljanja.
Priredba je završena nastupom historijske sekcije performansom “Kto je ta”, kojeg su izveli na bosanskom, arapskom, turskom i engleskom jezik.

 

Za dodatne fotografije posjetite našu fb stranicu.