Search
Close this search box.

Školsko takmičenje u učenju ezana

ŠKOLSKO TAKMIČENJE U  UČENJU EZANA

Utorak, 25.12.2018. godine

Hafiz Zijad Dervić, profesor u našoj Medresi je prije 6 godina pokrenuo takmičenje u učenju ezana. Hvala Bogu, takmičenje je postalo tradicionalno, a na šestom po redu učetvovali su sljedeći učenici:
Lužić Eldžad, Uzunović Ismail, Goralija Nermin, Arnaut Jusuf, Ademi Muhamed, Čoloman Ismail, Zukan Bilal i Polovina Ahmed. Između njihovih nastupa su članovi recitatorske sekcije čitali poučne recitale koje su za ovu priliku pripremili sa profesoricom Aminom Uzunović. Članovi komisije su, kao i svake godine, imali težak zadatak da odaberu prvi glas Medrese za 2018./19. školsku godinu. Prof. Edin Fazlić, Edžnan ef. Hajrić i Behaija ef. Zeherović su, nakon proučenih ezana, odlučili da su najbolje izvedbe imali:

Pobjednicima su nočane nagrade i knjige uručili direktor, mr. Dženan Handžić, pomoćnik direktora za đački dom, prof. Dženan Rezaković i hfz. Benis Topalović. Također, svi učesnici ovog takmiočenja su dobili novčanu nagradu za učešće. Čestitamo svim učesnicima, posebno pobjednicima takmičenja, a ostalima želimo mnogo sreće na takmičenju sljedeće godine.

1. mjesto Zukan Bilal

2. mjesto Ademi Muhamed

3. mjesto Polovina Ahmed i Lužić Eldžad

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.