Search
Close this search box.

Škola hifza MIZ Gračanica od ove godine u prostorijama Medrese

Facebook
Twitter
LinkedIn

ŠKOLA HIFZA MIZ GRAČANICA OD OVE GODINE U PROSTORIJAMA MEDRESE

U ponedjeljak, 08.10.2018. godine, u prostorijama Medrese “Osman ef. Redžović” potpisan je protokol o saradnji između ove institucije i Medžlisa islamske zajednica Gračanica na planu realizacije projekta škole hifza MIZ Gračanica kod Visokog. Škola hifza Kur'ana Časnog, koju je pokrenulo Muftijstvo sarajevsko, vrlo uspješno se realizuje u svim medžlisima već drugu godinu, pa tako i na području MIZ Gračanica. Od ove godine taj program će se realizirati u prostorijama Medrese, a jedan od predavača će biti i profesor Medrese, hfz. Zijad Dervić koji će zajedno sa hfz. Senadom Ganićem preslušavati i podučavati buduće hafize.
Nakon potpisivanja Protokola o saradnji glavni imam MIZ Gračanica, Senahid ef. Uzunović, je kazao kako je ovo nastavak uspješne saradnje Medžlisa i čajangradske Medrese, te se nada da će ova saradnja doprinijeti još boljim rezultatima na polju hifza na području Medžlisa Gračanica.
Škola hifza kreće sa radom već u nedjelju, 14.10., i odvijaće se dva puta sedmično. – Muftijstvo sarajevsko je prošle godine započelo sa realizacijom projekta Škole hifza u svim medžčisima. Mi smo sretni da kao institucija islamske zajednice možemo učestvovati u jednom ovakvom projektu i ponuditi svoje prostorne kapacitete za potrebe Škole hifza. Drago nam je da će se dječaci i djevojčice ovim povodom okupljati u prostorijama naše škole, te se nadam da će uz mentorstvo naših hafiza postići željeni uspjeh. – kazao je nakon potpisivanja Protokola direktor Medrese, mr. Dženan Handžić.