Search
Close this search box.

ŠIRIMO KRUGOVE PRIJATELJSTVA

Širimo krugove prijateljstva

U ponedjeljak, 30. maja 2022. godine, u prijepodnevnim satima Medresa je bila domaćin učenicima Mješovite srednje škole „Busovača“, članovima Historijske i Fotografske sekcije, koji su bili u pratnji svojih profesorica Emine Kubat-Musić i Elvedine Šabanović.
Prvobitna namjera učenika bila je posjeta medresanskom planetarijumu i muzeju, ali su obišli i ostatak kompleksa Medrese. Domaćin navedenim gostima je i ovaj put bio profesor historije Emir Uzunalić, koji je drage goste upoznao sa historijatom razvoja Medrese kao i planovima budućeg razvoja. Raduje nas činjenica da i učenicima drugih srednjih škola možemo predstaviti edukativne sadržaje i mogućnosti koje nudi naša škola i biti od pomoći na putu širenja znanja. Vjerujemo da će ova saradnja biti nastavljena i uzvratnom posjetom naših učenika Mješovitoj srednjoj školi „Busovača“, a naša su vrata za njih i sve druge svakako otvorena.
U poslijepodnevnim satima medresanski muzej i planetarijum posjetili su i osnovci iz našeg susjedstva, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno, tačnije učenici drugog razreda sa svojom učiteljicom Merimom Gačan. Nakon posjete muzeju kroz koji su ih vodile naše učenice Smajić Ilhana i Kajević Amna, učenici su posjetili i planetarijum koji im je prezentovao profesor Uzunalić. Nakon velikog broja simpatičnih pitanja naših osnovaca i pokazanog velikog znanja za svoje godine, poklonili su nam crteže planeta i zahvalnicu koju su sami kreirali.
Vjerujemo da su simpatični gosti otišli bogatiji novim iskustvima a vjerujemo da ćemo neke od njih, ako Bog da, budućnosti vidjeti i u medresanskim klupama.