Search
Close this search box.

SEDMICA BOSANSKE KULTURE

Sedmica bosanske kulture

Turnir u futsalu za učenike osnovnih škola

U četvrtak, 28.11.2019. godine, u sportskoj sali Medrese održan je tradicionalni turnir u futsalu za učenike osnovnih škola sa područja općina Visoko i Breza. Turnir se svake godine organizira u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine manifestacijom “Sedmica bosanske kulture”. Oko stotinu učesnika iz sedam osnovnih škola takmičilo se za titulu pobjednika, ali i za odlazak na jednu utakmicu FK Sarajevo. Sudbina je htjela da to ove godine bude najveća fudbalska utakmica koju Bosna i Hercegovina ima, derbi između Sarajeva i Željezničara koja se igra u subotu na Koševu.
Najvažnije od svega je da su sve utakmice protkle u Fair Play-u, što nam je svakako bio prvi i osnovni cilje, zatim u lijepom druženju, a na kraju i u lijepom sportskom nadmetanju. Prvo mjesto su, sasvim zasluženo, osvojili učenici OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, Veliko Čajno, drugoplasirani su bili učenici OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” iz Dobrinja, dok su treće mjesto zauzeli učenici OŠ “Safvet-beg Bašagić” iz Breze. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Edvin Lemeš, iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je ubjedljivo, sa deset golova, bio Emir Likić iz OŠ “Safvet-beg Bašagić” iz Breze, a iz iste škole je i najbolji golman, Rijad Zaimović. Nagradu za Fair Play su ovojili učenici OŠ “Kulin Ban” iz Visokog. Treba napomenuti da je sve utakmice izvrsno sudio Amir Bekan, golman FK Rudar Kakanj.
Kao što smo na početku naveli, pored diploma i pehara, učenici OŠ “Musa Ćazim Ćatić” će u subotu na Koševu pratiti utakmicu između FK Sarajevo i FK Željezničar. Pored osvajača prvog mjesta na Koševo će i najbolji strijelac i golman, koji nisu iz pobjedničke ekipe.
Joše jednom, i na ovaj način, zahvaljujemo se Upravi FK Sarajevo, direktoru Emiru Hadžiću i predsjedniku Senadu Jahiću, na saradnji i podršci koju pružaju našoj školi, a pobjednicima našeg turnira iskreno čestitamo. Također, zahvaljujemo se direktoricama i direktorima osnovnih škola na podršci u organizaciji turnira, kao i nastavnicima koji su proveli određeno vrijeme sa svojim učenicima u našoj Medresi.

 

Za dodatne fotografije posjetite našu fb stranicu.