Search
Close this search box.

Otvorenje centralnog trga, promocija novih vakifa

OTVORENJE CENTRALNOG TRGA, PROMOCIJA NOVIH VAKIFA

U petak, 23.11.2018. godine u Medresi “Osman ef. Redžović” organizirana je svečanost trostrukim povodom. Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, otvaranje Centralnog trga Kampusa Medrese i promocija 38 novih vakifa.
Priredba je održana u školskom amfiteatru pred brojnim zvanicama, vakifima i prijateljima Medrese, među kojima su bili Muftija sarajevski, dr. Enes Ljevaković i ministar u vladi ZDK, gosp. Mensur Sinanović. Učenici su sa svojim profesorima pripremili prelijep program u okviru kojeg su glumili, recitovali i pjevali o jedinoj nam domovini, Bosni i Hercegovini. Poseban ton ovoj svečanosti dala su obraćanja direktora Medrese, mr. Dženana Handžića, sarajevskog Muftije i predsjednika Školskog odbora Medrese, kao i ministra Sinanovića koji je bio izaslanik Premijera ZDK, gosp. Miralema Galijaševića. Direktor se zahvalio članovima kolektiva na podršci i angažmanu u prethodnom periodu u kojem je Medresa postigla mnogo, kako na odgojno-obrazovnom tako i na građevinskom planu. Zahvalio se i vakifima koji su svoja sredstva izdvojili za rad i razvoj Medrese.
Ministar Sinanović je prenio selame i pozdrave Premijera, koji je u posljednji čas bio spriječen da prisustvuje ovoj svečanosti, te izrazio zadovoljstvo viđenim u Medresi, koja iz dana u dan napreduje. Istakao je opredijeljenost Vlade ZDK za pomoć budućim projektima ove škole.
Muftija Ljevaković je kazao kako se od Medrese uvijek očekuje mnogo. – Menadžment ove škole nas je navikao na uspjehe, i mi ništa drugo od njih i ne očekujemo. Medresa se nalazi na dobrom putu da dostigne izvrsnost u odgoju i obrazovannju-, istakao je Muftija.
Nakon obraćanja uvaženog Muftije, pristupilo se otvaranju Centralnog trga kampusa Medrese. Prisutni su iz amfiteatra izašli sa tekbirima, a vrpcu su presjekli i Centralni trg zvanično otvorili osnivač i prvi direktor Medrese, prof. Salihspahić, sadašnji direktor, Dženan Handžić, ministar Sinanović i Muftija Ljevaković. Zatim su sa ostalim zvanicama i gostima prošli kroz špalir sačinjen od učenika i učenica Medrese, te pred džamijom otkrili ploču sa imenima novih vakifa. Nakon otkrivanja ploče proučena je hatma dova koju su pred duše umrlih vakifa proučili učenici Medrese.
Na kraju, današnji program je dokaz da Medresa krupnim koracima korača naprijed i da je, ipak, u ovom teškom vremenu, očekuje svijetla budućnost, uz Božiju pomoć.

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.