Search
Close this search box.

I ove godine Dani otvorenih vrata za osnovce

Facebook
Twitter
LinkedIn

Boravak osnovaca u medresi, tokom vikenda u mjesecu maju, prerastao je u tradiciju. Već tri godine, kolektiv Medrese, u saradnji sa vjeroučiteljima sa područja Zeničko-dobojskog, Srednje-bosanskog i Sarajevskog kantona, realizira projekat „Vikend u Medresi“ ili kako se to danas popularno naziva “Dani otvorenih vrata“.

Ovakav projekat naišao je na veliku podršku od strane menadžmenta osnovnih škola, vjeroučitelja, roditelja i učenika.

I ove godine u Medresi smo ugostili oko  80 učenika i učenica. Za njih smo pripremili dvodnevni program koji se sastojao iz aktivnosti koje su uobičajene u Medresi kao i onih koje su posebno interesantne učenicima tog uzrasta.

U subotu, 19.05.2012. godine, u amfiteatru naše škole upriličen je prigodan program za učenike koji su bili naši gosti kao i za njihove roditelje. Roditelji, nakon odlično izvedenog programa od strane naših učenika, povjerili su nam svoju djecu, a oni su se uputili kući. Poslijepodnevni sati su protekli brzo jer su bili popunjeni raznim zanimljivim sadržajima; šetnja i upoznavanje Medrese, druženje sa našim učenicima, predavanje u džamiji, zajedničko gledanje Lige prvaka, upoznavanje sa Kućnim redom Medrese isl.

Glavni ispit tokom ovoga boravka bilo je rano ustajanje te odlazak u džamiju na sabahsku mukabelu i sabah namaz.

U jutarnjim satima, učenici su imali radionicu pod nazivom „Moj životni cilj“, a zatim su se ponovo sa roditeljima uputili u amfiteatar gdje im se predstavio naš hor, direktor im se zahvalio na povjerenju te su upoznati sa pravilima vezanim za prijemni ispit.

Analizirajući evaluativne listove koje su učenici popunili, saznajemo da su zadovoljni ponuđenim sadržajima, da im se Medresa sviđa i da vide sebe kao učenike Medrese.

Smatramo da je ovo uspješan projekat i namjeravamo ga realizirati i u budućnosti.

Zahvaljujemo svima onima koji su doprinijeli da projekat uspije, a posebno vrijednim vjeroučiteljima od kojih  ističemo sljedeće:  Zahira Šarić, Mehmedalija Muslija,  Elvedin Fetić, Hazim Berbić, Emir Ahmić, Emin Omerović, Munevera Grošo-Muharemović, Selma Hodžić, Edina Muratović, Fata Begić, Almasa Bečirović, Almira Okić, Mina Valjevac, Seada Džafo, Mevluda Hasanspahić, Safet Spahić i dr.

Ovom prilikom podsjećamo sve zainteresirane učenike da će se prijemni ispit, za upis u prvi razred, održati  16.06.2012. godine sa početkom u 09:00 sati u prostorijama Medrese.