Search
Close this search box.

Drugi susreti učenika Medresa iz oblasti govorništva

DRUGI SUSRETI UČENIKA MEDRESA IZ OBLASTI GOVORNIŠTVA

U četvrtak, 21.3.2019. godine, u Medresi “Osman ef. Redžović” održani su Drugi susreti učenika medresa iz oblasti govorništva na kojima su učestvovali učenici svih šest bosanskohercegovačkih medresa, kao i Medrese Gazi Isa-beg iz Novog Pazara. Projekat je ovo pokrenut prošle godine u okviru sekcije hatabet koju vode naši profesori mr. Elma Avdić, Amina Uzunović i hfz. Zijad Dervić. Na prvim susretima predavač je bio mr. Meho Šljivo, a ove godine imali smo čast ugostiti prof. dr. Fahiru Fejzić Čengić, profesoricu na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Nakon uvodnih riječi direktora Medrese, kratko se prisutnima obratio i Druge susrete učenika medresa iz oblasti govorništva proglasio otvorenim Seid ef. Eminović, šef odjela za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH.
Profesorica Fejzić Čengić je učenicima naših medresa održala izvrsno predavanje na temu:”Komuniciranje vjersksih vrijednosti u javnom prostoru”, a potom je uslijedila radionica u okviru koje su učenici imali zadatak napisati i pred svojim kolegama izložiti četverominutnu vijest koju su sami napisali prema uputama dobijenim od profesorice. Izlaganje nije bilo u učionici nego u lijepom ambijentu vanjskog amfiteatra naše škole.
Ovo zaista lijepo druženje završeno je posjetom školskom muzeju i novootvorenom planetariju gdje su se naši gosti upoznali i sa ovim vidom vannastavnih aktivnosti.

Za dodatne slike posjetite našu fb stranicu.