Search
Close this search box.

Direktor Medrese za portal visoko.co.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

DIREKTOR MEDRESE ZA PORTAL VISOKO.CO.BA

Medresa „Osman ef. Redžović“ u Čajangradu nedaleko od Visokog sa radom je počela u najtežem vremenu novije bh.historije, školske 1992/93.godine, iz male, neuslovne učionice, i naselja udaljenog nekoliko kilometara od prvih borbenih linija. Danas je to ustanova koja je u život ispratila preko 1.200 učenika, moderna škola čiji se kompleks prostire na 47.000m2 prostora i koja ima apsolutno sve najmodernije uslove za školovanje, ali i boravak učenika.

– Ove školske godine imamo nešto manje od 240 džaka iz 33 općine iz cijele BiH, koji žive i školuju se u našoj medresi. Posebno smo ponosni da imamo 60 učenika sa visočke općine, što je znak da smo svojim strpljivim radom stekli povjerenje lokalne sredine, ali smo ponosni i na sve naše učenike iz cijele zemlje, ali i one koji nam dolaze iz drugih zemalja. – priča direktor Dženan Handžić.

Posebnost ove škole je u savremenim metodama školovanja i stalnom ulaganju i inovacijama.

– Ritam života se temelji na islamskim principima, a pored toga nastavni plan daje širinu i omogućava da se naši učenici školuju na različitim univerzitetima. Posebno držimo do kvaliteta učenja stranih jezika, pa pored školskog, imamo i dodatne programe za usavršavanje engleskog, arapskog i turskog jezika. Učionice su moderno opremljene, sve posjeduju pametne table, a od nedavno imamo i astrofizičku sekciju, za čije potrebe smo nabavili i teleskop, a uskoro ćemo otvoriti i planetarijum. – kazao nam je Handžić.

Za dodatne informacije posjetite web stranicu od VISOKO.CO.BA.