Search
Close this search box.

Vrijedan dar Medrese građanima Visokog

ocna_ambulanta_medresaDanas je u JU „Dom zdravlja sa poliklinikom“ Visoko upriličena skromna svečanost povodom puštanja u rad opreme za očni kabinet koji je toj instituciji i građanima Visokog poklonila Medresa „Osman-ef. Redžović“.

„Poslanik islama je govorio: ‘Hubbu-l-vatani mine-l-imani  (Ljubav prema zavičaju je dio vjere)’. Povod našem današnjem okupljanju upravo je dala ljubav prema rodnoj grudi. Medresa je u svojih osamnaest godina postojanja rasla i izrasla zahvaljujući Allahovoj dž.š. pomoći i povjerenju naših sugrađana. Stečeno povjerenje ljubomorno čuvamo i nastojimo opravdati predanim radom, odgajajući i obrazujući mlade ljude, buduće primjerne građane naše općine i naše domovine.

Rezultati našeg rada najčešće nisu materijalni, pa smo stoga posebno radosni što danas našim sugrađanima uzvraćamo nečim konkretnim, vidljivim“ – rekao je danas, obraćajući se prisutnima, direktor Medrese Džemal Salihspahić.

Opremu koja je danas i zvanično puštena u rad Medresa je dobila zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa ambasadom Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini.

„Smatrali smo da vrijedna oftalmološka oprema koju smo dobili treba biti na usluzi svim našim sugrađanima, pa smo se odlučili pokloniti je našem „Domu zdravlja“ sa kojim inače imamo izvanrednu saradnju. Činjenica da se ovaj čin događa u vrijeme bajramskih dana darivanja za nas ima poseban simbolički značaj“ – istakao je direktor Salihspahić.

Da se radi o zaista vrijednoj opremi, koja će značajno podići nivo zdravstvenih usluga našim sugrađanima, potvrdila je direktorica Doma zdravlja, gđa Vasvija Šahinović, ističući da je njenim puštanjem u rad općina Visoko dobila jedan od najopremljenijih očnih kabineta u domovima zdravlja na području Federacije BiH.

 

ocna_ambulanta_medresa_2