Search
Close this search box.

Utočište ljepote

utociste_ljepoteU skladu sa godišnjim planom rada, Medresa organizira različite aktivnosti kako bismo učinili sadržajnijim i interesantnijim život i rad đaka u Medresi. U tom smislu, u subotu, 10.04.2010. godine sa početkom u 10:30 održan je program promoviranja islamskog načina odijevanja pod nazivom „Utočište ljepote“.  U programu su učestvovale sve učenice naše škole. Program je pripremljen prvenstveno za majke naših učenika i učenica ali i za sve gošće koje su željele biti dio ove manifestacije.

Fotografije sa svečanosti ovdje…

Cilj ovog programa je bio pokazati smisao i ljepotu islamskog načina odijevanja, razbijati stereotipe o ženi koja živi islamskim načinom života, te pokazati sposobnost, svestranost i kreativnost naših učenica.

Program se sastojao iz različitih performansa koji govore o ženi, ilahija u izvedbi naših učenica, promocije tradicionalnog  načina života i odijevanja te najinteresantnijeg dijela manifestacije, modne revije, u kojoj su naše djevojke nosile odjevne predmete renomiranih prodajnih kuća Nerzz Bešlagić i Tekbir iz Sarajeva. U sklopu svečanosti proglašeni su pobjednici i uručene nagrade autorima najboljih radova sa literarnog natječaja raspisanog povodom ove manifestacije, na temu „Žena koja je obilježila moj život“.

Našem pozivu su se odazvale mnoge naše gošće koje su nas počastile svojim prisustvom i pružile podršku  našem radu i ulaganju napora u odgoju i obrazovanju naših mladih.

Manifestaciju su medijski propratili lokalni mediji, Radio i TV Visoko.

Ovo je prvi puta da smo upriličili ovakvu vrstu prezentacije islamskog načina života i odijevanja, zadovoljni smo prijemom na koji je naišla te se nadamo da će ona prerasti u tradiciju.

Amela NUMANAGIĆ