Search
Close this search box.

Džemal ef. Salihspahić dobitnik priznanja FIN-a u Sarajevu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, dana 29. septebra 2017. godine, održana je svečanost u povodu 40 godina rada ovog fakulteta na kojoj su dodijeljena i priznanja istaknutim profesorima i ličnostima koje su doprinijele radu Fakulteta.

Prisutnima se obratio dekan Fakulteta dr. Zuhdija Hasanović koji je kazao: “Fakultet islamskih nauka u Sarajevu danas je jedan od četiri fakulteta koji djeluju u okviru Islamske zajednice u BiH. Učestvujući kao punopravni član u nastavnom, naučno-istraživačkom i drugim procesima na Univerzitetu u Sarajevu, fakultet svjedoči otvorenost ovog najstarijeg i najprestižnijeg univerziteta u BiH, odnosno akademske i šire društvene zajednice prema duhovnim vrijednostima svoga društva.“ Također, o fakultetu su govorili i  sadašnji i bivši profesori ovog fakulteta: Enes Karić, Hilmo Neimarlija, Ahmet Alibašić i Mustafa Hasani.

Prisutnima se obratio i rektor Rifat Škrijelj koji je izrazio zadovoljstvo što se primanjem FIN-a i Katoličkog bogoslovnog fakuleteta u Sarajevu  kao članica Univerziteta u  Sarajevu prekinula diskriminacija studenata i profesora ovih fakulteta te što ovi fakulteti čine sastavni dio svjetovnog u BiH. Islamskoj zajednici i Fakultetu čestitao je u svom obraćanju i predsjedavajući Vijeća ministara Deniz Zvizdić.

Među laureatima Fakulteta islamskih nauka u kategoriji “Prijatelji Fakulteta” našao se i Džemal ef. Salihspahić, dugogodišnji direktor Medrese “Osman-ef. Redžović”. Profesor Salihspahić je tokom svoje karijere vršio i dužnost sekretara Fakulteta.

Više fotografija sa svečanosti možete pogledati u članku objavljenom na web portalu Fakulteta.

(fin.ba/medresa.org)