Search
Close this search box.

Preko 150 učesnika na Danima otvorenih vrata 2017

dani otvorenih vrata 2017U sklopu kampanje za promociju upisa u Medresu, u saradnji sa direktorima osnovih škola, pedagozima i vjeroučiteljima, Medresa već osmu godinu zaredom organizira manifestaciju “Dani otvorenih vrata” koja nailazi na izvanredan prijem među populacijom učenika koji završavaju osnovnu školu.

Preko 150 kandidata, učenika osnovnih škola koji su se putem vjeroučitelja prijavili za učešće u projektu, dobilo je priliku provesti jedan vikend u medresi i tako steći neposredan dojam o kakvoj se školi radi i šta ona svojim đacima nudi. S obzirom da je Medresa škola internatskog tipa, ovakav način saradnje omogućava najbolji uvid u dinamiku i duh medresanskog života.

Ovogodišnji, Osmi dani otvorenih vrata u Medresi održani su u subotu, 15. i nedjelju, 16. aprila. Manifestacija je počela prigodnim programom u amfiteatru. Pored obraćanja domaćina, centralni sadržaj ponuđen đacima i njihovim roditeljima bila je pozorišna predstava “Nekad i sad”, za koju je tekst napisao učenik četvrtog razreda Medrese Adem Dedić, dok scenario i režiju potpisuje profesorica Amina Dizdar. Okupljeni gosti imali su priliku uživati i u kratkom programu horske sekcije.

Nakon svečanosti otvaranja, aktivnosti su se odvijale po utvrđenom planu, a uključivale su prisustvo časovima redovne nastave, psihološke radionice, kvizove, sportske igre, slobodno druženje sa učenicima, zajedničko učenje, te obilazak medrese.

Program je završen u nedjelju popodne, prikazivanjem foto retrospektive sadržaja u kojima su gosti učestvovali, uručivanjem nagrada onima koji su se posebno istakli u različitim aktivnostima, te obraćanjem domaćina i uputstvima o apliciranju za upis u Medresu, kao i o načinu pripremanja za prijemni ispit.

Nasmijana lica učesnika projekta govorila su više od pohvala koje su napisali o programu u evaluativnim listovima. Međutim, posebno raduje da od svega što su vidjeli i doživjeli u Medresi, kao posebno lijepo i vrijedno ističu druženje sa njenim učenicima, koji predstavljaju i najbolju pohvalu školi.

Ovogodišnji prijemni ispit za upis u Medresu održat će se 17. juna, a prijave za prijemni ispit primaju se do petka, 16. juna.

Više fotografija sa Dana otvorenih vrata pogledajte na fb stranici Medrese.