Search
Close this search box.

Đaci medrese darivali krv

IMG_3654

U srijedu, 16. decembra 2015. godine u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojom su se učenici i učenice četvrtog razreda, upisali među hiljade humanih ljudi dobrovoljnih darivatelja krvi.

Ovoj humanoj akciji realiziranoj u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH odazvali su se svi punoljetni učenici Medrese kao i veliki broj zaposlenih u Medresi. Ne čudi da ova akcija koja se već niz godina realizira u Medresi uvijek nailazi na dobar odziv, s obzirom na obećanu Božiju nagradu svakome ko pomogne da se spasi barem jedan ljudski život. Pored Božije nagrade, učešćem u ovoj akciji darivaoci krvi ostvarili su i određene trenutne koristi. Prije darivanja krvi izvršen je pregled općeg zdravstvenog stanja svakog kandidata za darivanje krvi, a svaki kandidat saznao je i svoju krvnu grupu, što je također lijepo znati.

Akcija darivanja krvi u Medresi „Osman ef. Redžović“ odavno je postalo tradicija, jer već niz godina, učenici četvrtih razreda na ovaj način pokazuju svoju humanost, a Medresa i na ovaj način pokazuje trajno nastojanje da u svojim učenicima probudi humanost i suosjećajnost prema potrebama drugih ljudi, osobine koje su nam u ovom vremenu itekako potrebne.

Mehdi Šanjta, IVa