Search
Close this search box.

5. školsko takmičenje u učenju ezana.

tamicenje ezan 2017U četvrtak, 11. maja 2017. godine u školskom amfiteatru održano je tradicionalno, peto po redu, školsko takmičenje u učenju ezana. Ove godine osam takmičara iz prvog, drugog i trećeg razreda natjecalo se za titulu prvog mujezina Medrese.

U svom uvodnom obraćanju direktor Medrese je ukazao kako na značaj ovog takmičenja, tako i na važnost natjecanja u dobru općenito. Istakao je da se u Turskoj održavaju slična takmičenja pod nazivom “Mladi Bilal”, te nagovijestio mogućnost da u sklopu saradnje sa medresama iz Turske ovo takmičenje možda dobije i međunarodni karakter. Također je istakao napore koje hfz. Zijad Dervić u saradnji sa Aminom Uzunović i Edinom Fazlićem ulaže da bi se ovo takmičenje iz godine u godinu održavalo.

Uslijedili su nastupi takmičara isprepleteni sa kolažem recitala koje je pripremila Amina Uzunović. Stručni žiri, kojim je predsjedavao profesor muzike Edin Fazlić Fatih , činili su još Fikret ef. Bajrić, Nermin Bahtanovic i Behaija Zeherović. Prema njihovoj odluci, treće mjesto je pripalo Abdulahu Spahiću, drugo Ahmedu Smailbegoviću, a najboljim je proglašen ezan Haruna Bahtanovića. Pobjednicima su uručene nagrade od škole, a nagradu za prvo mjesto sponzorirao je Kulturni centar Yunus Emre iz Sarajeva.

Fotografije sa takmičenja možete pogledati u foto galeriji na fb stranici Medrese.