Još jedan svršenik Gazi Husrev-begove medrese položio hifz

U ponedjeljak, 6. aprila 2020. godine u Sarajevu, pred hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uspješno je položio hifz Amar Herceg, još jedan svršenik Gazi Husrev-begove medrese.

Opširnije... →
Foto: Ilustracija

Satnica/termini časova u online nastavi

Postupajući po preporukama Ministarstva, Uprava JU Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu je utvrdila (novu) satnicu/termine časova u online nastavi koja će se primjenjivati od ponedjeljka, 06. aprila 2020. godine.

Opširnije... →

Direktor Malkić: Medresa iskustvo online nastave ima od 2017. godine

Razgovorali smo s dr. hfz. Mensur ef. Malkićem, direktorom Gazi Husrev-begove medrese, o nastavnom procesu tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom. Sve medrese i gimnazije Islamske zajednice su brzo i adekvatno odgovorile novom izazovu i nisu prekidale nastavu koju održavaju sada putem internetskih programa

Opširnije... →

Konkurs za izbor učenika i učenice generacije JU Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2019/2020. godini

Prijave sa dokazima o ispunjenju uslova dostaviti na e-mail sekretara JU Gazi Husrev-begova medresa: sekretar@medresasa.edu.ba, do utorka, 31. marta, 2020. godine.

Opširnije... →

Odgađanje do daljnjeg realizacije odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo

Obavještavamo Vas da je danas, 24.3.2020. godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo donijelo Naredbu kojom se odgađa do daljnjeg redovan odgojno-obrazovni proces u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Opširnije... →

eDnevnik login

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Twitteru