Svečanom akademijom obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U srijedu, 26. februara 2020. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese održana je svečana akademija u povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Opširnije... →

Simulacija demokratskih izbora

U okviru nastavnog predmeta „Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava“, u IVc i IVd odjeljenju, održana je simulacija demokratskih izbora.

Opširnije... →

Dan maternjeg jezika obilježen u Gazi Husrev-begovoj medresi

Dan maternjeg jezika obilježen je i u Gazi Husrev-begovoj medresi. Učenice Ic, Id i IVc razreda su na času bosanskog jezika prigodnim prezentacijama i kvizom znanja podsjetile na značaj poznavanja i čuvanja vlastitog jezika.

Opširnije... →
Direktor Gazi Husrev-begove medrese primio Rektora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu

Direktor Gazi Husrev-begove medrese primio Rektora Internacionalnog univerziteta u Sarajevu

U srijedu 12. februara 2020. godine Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) prof. dr. Ahmet Yildirim sa gosp. Şabanom Erdenom, članom Upravnog odbora “Fondacije za razvoj obrazovanja” Sarajevo. Goste je primio direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. dr. Mensur Malkić sa pomoćnicima direktora: prof. Halimom Husićem i mr. Dževadom Plehom.

Opširnije... →

Prijem za medresine informatičare

U četvrtak, 13. februara 2020. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. dr. Mensur Malkić upriličio je prijem za učenice i učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su, pod mentorstvom profesorice informatike Jasmine Šečerović-Botonjić, u decembru 2019. godine, učestvovali na Međunarodnom izazovu iz informatike, „Hour of Code“.

Opširnije... →

eDnevnik login

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Twitteru