Održana promocija knjige „50 godina Zemzema“ (Izabrani tekstovi 1968-2018) u Tešnju

U utorak, 05. juna 2018. godine u atriju Medžlisa IZ-e Tešanj, pred teravih namaz (u 21,30)  promovirana je knjiga „ZEMZEM lista učenika Gazi Husrev-begove medrese 50 GODINA – izabrani tekstovi (1968 – 2018.).“ Moderator na promociji je bio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, a promotori: hafiz mr. Mensur Malkić, direktor medrese; Ismet Veladžić, dr. Safija Malkić i mr. Osman Lavić. Ovo je, nakon Sarajeva, druga promocija ove Knjige. 

Opširnije... →

Konkurs za prijem učenika-ca u I (prvi) razred medresa u Bosni i Hercegovini u školskoj 2018/19. godini

Na osnovu odredbi člana 17. i 20. Pravilnika o organizaciji i radu Rijaseta i člana 4. Pravilnika sa kriterijima za prijem učenika u prvi razred medresa, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini raspisuje   K O N K U R S za prijem učenika-ca u I (prvi) razred medresa u Bosni i Hercegovini u

Opširnije... →

Promocija medrese u Goraždu

U četvrtak, 24. maja 2018. godine, upriličena je posjeta i promocija medrese u dvije osnovne škole u Goraždu: O.Š “Fahrudin Fahro Baščelija” i O.Š “Husein ef. Đozo”. Našu školu predstavili su prof. Vedad Jupić i učenici Kerim Imamović i Amila Vesnić.

Opširnije... →

Promocija medrese u Tešnju

U utorak, 29. maja 2018. godine, održana je promocija Gazi Husrev-begove medrese u četiri osnovne škole u Tešanju od strane profesora Vedada Jupića i učenika prvog razreda: Sejdić Adnana, Muminović Sumeje i Hasak Lejle. Škole koje su posjetili su: “Huso Hodzić”, “Džemal Bijedić”, “1. Mart” i “9. Septembar”.

Opširnije... →

Promocija Gazi Husrev-begove medrese u dvije škole u Varešu

U ponedjeljak, 28. maja 2018. godine, održana je promocija Gazi Husrev – begove medrese u dvije osnovne škole u Varešu: Osnovnoj školi „Vareš Majdan“ i Osnovnoj školi „Vareš“. Našu školu su predstavljali profesor Almin Mahmutović i učenici: Bilal Mešić i Narcis Operta. Ovo je prvi put da se promocija Gazi Husrev-begove medrese održava u Varešu.

Opširnije... →

eDnevnik login

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Twitteru