Učenici i učenice Gazi Husrev-begove medrese proučili mevlud povodom obilježavanja Nove hidžretske 1439. godine

U četvrtak, 21. septembra 2017. godine/1. muharrema 1439. hidžretske godine, nakon podne-namaza u Begovoj džamiji, Hor Gazi Husrev-begove medrese proučio je mevlud povodom obilježavanja Nove hidžretske godine.

Opširnije... →

Učenici Gazi Husrev-begove medrese učestvovali na 12. takmičenju u hifzu Kur’an-i Kerima u Bosni i Hercegovini

U subotu i nedjelju, 16. i 17. septembra, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, održano je 12. takmičenje u hifzu Kur’an-i Kerima u Bosni i Hercegovini. Organizator takmičenja je bila Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa Fondacijom „Hifz Časnog Kur’ana“ Sarajevo i Svjetskom organizacijom za hifz Kur’an-i kerima iz Džedde.

Opširnije... →

Proučena hafiska dova hafizi Rahmi Abdel Monem svršenici Gazi Husrev-begove medrese

U nedjelju, 17. septembra 2017. godine, nakon podne-namaza, u Gazi Husrev-begovoj džamiji proučena je hafiska dova hafizi Rahmi Abdel Monem, svršenici Gazi Husrev-begove medrese.

Opširnije... →

Školski izlet na vakufskom imanju Jarčedoli

U četvrtak, 14. septembra 2017. godine, na vakufskom imanju Jarčedoli upriličen je izlet za učenike i učenice Gazi Husrev-begove medrese. Lijep i sunčan dan, te sam prirodni ambijent vakufskog imanja zasigurno su prijali učenicima i profesorima naše škole.

Opširnije... →

Tribina “Susreti sa…”: dr. sc. Jasmin Hodžić

U ponedjeljak, 11. septembra 2017. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese održano je predavanje za učenike i učenice u organizaciji udruženja učenika „Gazi Husrev-beg“ u okviru redovne tribine „Susreti sa“… o temi „Bosanski jezik – aktuelni trenutak“,

Opširnije... →

eDnevnik login

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Twitteru